Het regent maar 5% van de tijd maar de gewassen zijn vaak meer dan de helft van de tijd vochtig. De handmatige oogst van kool en bladgewassen gebeurt dus vaak in vochtige omstandigheden. Het gebruik van regenkleding is dan ook gebruikelijk voor oogstmedewerkers. Het aanbieden van de juiste regenkleding is noodzakelijk maar is ook een waardering voor de inzet van de medewerkers.

Comfort

Mark Jansen van Roba Zaanstad legt uit dat er veel verschil is in kwaliteit van regenkleding: “De juiste samenstelling van het rubber bepaalt voor een groot deel de levensduur van een regenpak. De plaatsing van de stiknaden bepaalt voor een groot deel of een pak al dan niet comfortabel is. De juiste inzet van materiaal bij de bewegende gewrichten van de medewerkers maakt dat de oogstmedewerkers zich prettig kunnen bewegen.”

Ontwerp

Al deze zaken wegen mee in het ontwerp van een goed pak. “Een goed pak is comfortabel en gaat lang mee. Zowel het ontwerpen als het produceren van zo’n pak vraagt aandacht. Jansen legt uit dat Roba regenpakken levert van gerenommeerde leveranciers als Elka en Dolfing. Elka is Deens bedrijf met een brede range aan bedrijfskleding. Dolfing is een Nederlands bedrijf. In de vestiging van Dolfing in Druten vindt ook de productie en de ontwikkeling plaats. Allemaal in eigen huis om de gewenste kwaliteit te kunnen waarborgen.

Goed gereedschap is het halve werk en bedrijfskleding is ook gereedschap. Het aanbieden van de juiste regenkleding aan oogstmedewerkers met aandacht voor comfort en levensduur helpt mee aan optimalisatie van de werkzaamheden en is een argument om medewerkers te binden aan het bedrijf.

Roba Zaanstad

Roba Zaanstad is ruim 25 jaar specialist en groothandel in bedrijfskleding, werkschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Roba is dealer van de bekende kledingmerken Havep, Fristads/Kansas en Tricorp en de veiligheidsschoenmerken Emma,Grisport en Bata. De uitgebreide showroom toont een uitgebreid assortiment producten. Bij Roba Zaanstad is het mogelijk om de bedrijfskleding te voorzien van een logo, kleding aan te meten of te vermaken.

Deel dit bericht