Van de Grond brengt achtergronden en waardeert vakmanschap voor de teelt van pootaardappelen.
Alle relevante actuele informatie over (de teelt van) pootaardappelen vindt u gebundeld hier!
Vacature: specialist toekomstbestendige gewasbescherming
Ben jij een netwerker met groene vingers? Heb jij een passie voor het verder ontwikkelen en op de kaart zetten van de…
Lees verderPootaardappeldag wintereditie
De pootaardappelteelt is een kennisintensieve teelt met mooie, nieuwe ontwikkelingen. Er is veel behoefte aan kennis en kennisdeling over de markt en…
Lees verderAutomatisch sorteren is meer dan een nieuwe machine
Automatisering is meer dan een handmatige handeling vervangen door een machine. Het inzetten van machines vraagt het één en ander van de…
Lees verderGezamenlijke zoektocht naar voorkomen van afspoeling
Te droog, te nat, te veel en te weinig. Water is essentieel voor de groei van planten maar water is ook groot…
Lees verderEco-regelingen en eigen plan
Regelgeving heeft veel effect op de bouwplannen in het Noord-Oostelijk zandgebied. Daarbij zijn er kader stellende regels en GLB-regels die leiden tot…
Lees verderSnertdag 14 dec
Delphy doet al jaren onderzoek voor akkerbouwers. Praktisch onderzoek, wat zich met name richt op de vragen van vandaag, en concrete oplossingen….
Lees verderSnertdag nieuwe kennis voor specialisten
Door deel te nemen aan de Snertdag pakt u de kans om uw producten en diensten te tonen aan de akkerbouwers. Daardoor…
Lees verderPrecisie spuittechniek
Precisiespuittechniek Iedere revolutie heeft een technische oorsprong. Als we naar een revolutie van het landbouwsysteem onderweg zijn dan zal de beschikbare techniek…
Lees verderWater is niet zomaar water!
Water heeft invloed op het spuitresultaat Filterverstoppingen, onvoldoende opgeloste en gemengde bestrijdingsmiddelen, slechtere efficiëntie, instabiele spuitvloeistof en de afbraak van de werkzame…
Lees verderRondgang pootaardappelproefveld
“Het verhaal over biostimulanten is heel ingewikkeld” een opmerking van Edwin Nederveen van Agro Sciences Biologicals. Nederveen maakt de opmerking op de…
Lees verderEffectieve opname van bladvoeding
Het toepassen van bladvoeding heeft een ondersteunende functie in zowel de groei, als afweer van de plant. Tijdens de vegetatieve fase heeft…
Lees verderRondgang op het pootaardappel onderzoeksveld
Sinds 5 jaar wordt het pootaardappelonderzoeksveld ondersteund door de pootaardappelvelddag. Daarnaast is er ook een onderzoeksveld peen met een open dag peen….
Lees verderBalans in de hoormoonhuishouding door Agri Sciences Biologicals
Agri Sciences Biologicals produceert landbouwkundige producten op basis van een uitgebreide kennis van de plantenfysiologie en haar praktische toepassingen als mogelijke oplossing…
Lees verderWater afvoeren
Water is lang een zaak geweest van afvoeren en incidenteel aanvoeren. Inmiddels is dat aan het veranderen. Aanvoeren is zo’n beetje standaard…
Lees verderHamerol zorgt voor meer tal
Hamerol is al vele jaren op de markt en de laatste tijd zijn er steeds meer akkerbouwers die de voordelen van het…
Lees verderBetere vochtopname met Zeba
Zeba Prime is een microgranulaat op zetmeelbasis. Zeba Prime vangt ongeveer 500x zijn gewicht aan water en geeft dit af aan de…
Lees verderBiostimulant Vidi toegepast in pootaardappelen
Koppert is al een aantal jaren bezig om de ervaringen met plantweerbaarheid en biostimulanten uit de glastuinbouw te vertalen naar de buitengewassen…
Lees verderAgro-Solutions biedt opneembaar silicium
In de bodem is silicium in ruime mate aanwezig. Het is een belangrijk bestanddeel van zand en klei, maar voor het overgrote…
Lees verderLuizen en virus beheersing
Virusbeheersing is voor de pootaardappelteler de belangrijkste focus om de oogst tot een goed einde te brengen. Dat betekent bestrijding van virus…
Lees verderRijenbehandeling tijdens poten levert méér tal en betere maatsortering
De silicium biostimulant SilicaPower met een hoge concentratie goed opneembaar silicium kent binnen de pootgoedteelt een aantal toedieningsmogelijkheden, bijvoorbeeld als rijenbehandeling tijdens…
Lees verderBetere opname van middel
Een spuitspoor waarin de druppels herkenbaar zijn en een spoor waarin geen druppels te zien zijn. Bart Wezenberg van GreenA toont een…
Lees verderActuele informatie in de gewasbeschermingsgids vollegrondsgroente en akkerbouw
Wat zijn de actuele toelatingen in mijn gewas? Een vraag die regelmatig naar voren komt in de bijeenkomsten van Van de Grond…
Lees verderMechanische onkruidbestrijding in de rij
Een kiemend onkruidplantje van ongeveer twee cm verdwijnt. Mark Reiling van de Saxion Hogeschool toont het werkend principe van één van de…
Lees verderBehoud productkwaliteit én besparen door condensdrogen
Al een aantal jaar geleden signaleerde ENGIE dat de conventionele koel- en bewaartechnieken niet meer toereikend waren om de veranderende weersomstandigheden het…
Lees verder- 1
- 2
- 3
- Volgende »