Sinds 5 jaar wordt het pootaardappelonderzoeksveld ondersteund door de pootaardappelvelddag. Daarnaast is er ook een onderzoeksveld peen met een open dag peen. Afgelopen winter hebben Delphy en vakblad Van de Grond als organisatoren van deze dagen geconcludeerd dat de afzonderlijke dagen in een nieuwe vorm moeten worden aangeboden.

Dat heeft geleid in een opzet waarin tijdens het seizoen 1 of meerdere open avonden of middagen worden georganiseerd en een informatiedag waarin de peen en de pootaardappelen daar waar mogelijkaangevuld met informatie over de uienteelt onder de aandacht komen. Deze ‘Hutspotdag’ vindt plaats op 14 december en vindt plaats op de Aeres Farms in Dronten.

De rondgang voor de pootaardappelen staat in het teken van de onderzoeken die Delphy heeft aangelegd. De onderzoeken zijn ingericht op basis van een aantal aansprekende thema’s. Weerbaarheid is daar een van maar ook water en luis-virus beheersing. En uiteraard zijn er diverse participanten die aanhaken met onderzoek en daar tijdens de rondgang graag over vertellen.

Deel dit bericht