Van de Grond brengt achtergronden en waardeert vakmanschap voor de teelt van broccoli.
Alle relevante actuele informatie over (de teelt van) broccoli vindt u gebundeld hier!
Systeemsprongen in koolgalmugbeheersing vragen tijd
“We zijn er nog niet” is de conclusie van het bezichtigen van de koolgalmugproef. De koolgalmugproef is onderdeel van het programma Robuuste…
Lees verderNieuwe inzichten in Bloemkool en Broccoli Teelt door Sensor Data
In een recent rapport gepresenteerd door studenten van Inholland University of Applied Sciences zijn belangrijke inzichten verkregen in de teelt van bloemkool…
Lees verderVacature: specialist toekomstbestendige gewasbescherming
Ben jij een netwerker met groene vingers? Heb jij een passie voor het verder ontwikkelen en op de kaart zetten van de…
Lees verderBroccolitelers werken aan voedselzekerheid
Het is niet vanzelfsprekendheid dat er voldoende groente van goede kwaliteit beschikbaar is. De inspanningen om voldoende groente te telen en te…
Lees verderBloemkool- en broccolitelers tonen de kracht van hun netwerk
Hoogkarspel, 26 januari 2024. De bloemkool- en broccolitelers laten hun kracht zien op de Bloemkool-Broccoli Contactdag. Landbouw gedeputeerde Jelle Beemsterboer somde in…
Lees verderWerkbezoek gedeputeerde Jelle Beemsterboer aan Fauna in Evenwicht
De balans tussen natuur en landbouw is een cruciale factor in de zoektocht naar een duurzame voedselketen. Gewasschade door dieren wordt wel…
Lees verderInvesteren in de bodem op het Demobedrijf kool
“In Brussel bedenken ze kalenderlandbouw en dat heeft niets te maken met een duurzame manier van telen” Peter Appelman is vlijmscherp als…
Lees verderGewasresten als duurzame organische stof
Een plantje van 20 gram wordt een plant van 3.000 gram waarvan 1.000 gram wordt afgevoerd en geconsumeerd. De 2.000 gram die…
Lees verderBloemkool Broccoli Contactdag: Meld je nu aan!
De bloemkool- broccoli contactdag vindt plaats op vrijdag 26 januari 2023 van 13:30 – 21:00 uur. We zijn te gast bij Tolpoort Vegetables in Hoogkarspel. Deze netwerkbijeenkomst…
Lees verderProject Duurzame Bloemkool: mest onderwerken of niet?
Regels zijn regels: het is een bekende uitdrukking. Voor veel agrariërs lopen regels en wetten als een rode draad door hun dagelijks…
Lees verderDemobedrijf kool: duurzaam bodembeheer in de praktijk
De bodem is de basis voor de teelt. Investeringen in de bodem zijn echter pas op de lange termijn rendabel. Peter Appelman…
Lees verderMinor opdracht Gezonde Gewassen: Gezond bodemleven in de broccoliteelt
Peter Appelman, een koolteler met bijna 40 jaar ervaring, heeft zijn bedrijf in Stompetoren (Noord-Holland) laten uitgroeien tot een professioneel, toekomstgericht broccoli…
Lees verderGat graven op het Demobedrijf kool
De basis van het idee achter het demobedrijf kool is aandacht voor de bodem. Peter Appelman constateerde ongeveer 10 jaar geleden dat…
Lees verderGezamenlijk kool onderzoek
Koolvlieg is een probleem in alle koolsoorten. Koolgalmug is een groot probleem in de teelt van broccoli maar ook in bloemkool en…
Lees verderOpen Field- en Hydroponic Demo
Na de succesvolle edities eerder dit jaar, organiseert Rijk Zwaan van 18 september t/m 13 oktober weer de Open Field- en Hydroponic…
Lees verderOpen dagen 2023 bij Sakata
“Passion in seed” is het motto van het van origine Japanse zaadbedrijf. Ook dit jaar zal Sakata deelnemen aan de open groente…
Lees verderBEJO OPEN DAGEN VOOR TELERS EN KETENPARTNERS
Elk jaar bezoeken groentetelers en ketenpartners van over de hele wereld de Bejo Open Dagen in Warmenhuizen. Dit jaar vinden deze plaats…
Lees verderDe inzet van de wiedeg voor onkruidbeheersing
De inzet van de juiste techniek is onderdeel van de route naar verduurzaming van de teelt. En dat is bij uitstek te…
Lees verderPrecisie spuittechniek
Precisiespuittechniek Iedere revolutie heeft een technische oorsprong. Als we naar een revolutie van het landbouwsysteem onderweg zijn dan zal de beschikbare techniek…
Lees verderOverpopulatie van ganzen
Een streefcijfer van 15.000 en een telling van 118.000. Dat betekent dat er meer dan 90% reductie moet plaatsvinden. Dit zijn cijfers…
Lees verderBetere opname van middel
Een spuitspoor waarin de druppels herkenbaar zijn en een spoor waarin geen druppels te zien zijn. Bart Wezenberg van GreenA toont een…
Lees verderActuele informatie in de gewasbeschermingsgids vollegrondsgroente en akkerbouw
Wat zijn de actuele toelatingen in mijn gewas? Een vraag die regelmatig naar voren komt in de bijeenkomsten van Van de Grond…
Lees verderBladvoeding vraagt specifieke kennis
“We moeten wel even de laarzen aan doen”, zegt Lando van Doorn van Soiltech. Geen rare opmerking voor een bedrijf dat een…
Lees verderDoorkijk naar de toekomst van sensoren
“Bij het juiste gebruik van waarschuwingssystemen kunnen behoorlijke hoeveelheden gewasbeschermingsmiddelen worden bespaard.” is de volle overtuiging van Erno Bouma. Dat techniek meer…
Lees verder- 1
- 2
- 3
- Volgende »