“Passion in seed” is het motto van het van origine Japanse zaadbedrijf. Ook dit jaar zal Sakata deelnemen aan de open groente dagen in de derde week van september. De velden zijn gelegen bij Vertify in Zwaagdijk-Oost.  Voor Sakata Benelux zijn Linda Ruiter en Roland Koets dit jaar in dienst gekomen. 

Nieuwe expertise

Zowel Linda Ruiter als Roland Koets brengen expertise in bij Sakata. Linda Ruiter heeft haar HBO-opleiding Tuin en Akkerbouw afgerond aan van Hall Larenstein en is in Januari in dienst getreden als Product Developer. Als Product Developer draag Linda zorg voor het screenen van nieuwe rassen die bij Sakata uit de veredeling komen. Roland Koets is in juni gestart als salesmanager Benelux & Nordics. Roland heeft de afgelopen 20 jaar bij verschillende veredelingsbedrijven gewerkt in de buitendienst. Linda en Roland staan klaar om de Nederlandse telers uitleg te geven over het Sakata groente assortiment.

Soorten

Sakata veredeld in 31 verschillende soorten groenten. Op de opendagen in september zal er voornamelijk aandacht worden gegeven aan de buitenteelt gewassen.  De belangrijkste soorten voor de Benelux markt zijn broccoli, spitskool, chinese kool, bloemkool, witte kool, spinazie, pompoenen, pak choi, rode bieten, uien en stengel uien.       

Paarse broccoli spruiten

De highlights die op de Sakata velddagen worden belicht zijn de paarse broccoli spruiten (Tyrian). Dit is een speciaal product voor de supermarkten en is geroosterd in de oven erg smaakvol en gezond. Verder zal ook de Butternut of flespompoen assortiment te zien zijn. Het nieuwe flespompoen ras Mieluna valt op door haar productieve groei en goed houdbare kwaliteit vruchten. Aan de andere kant van het veld staat de nieuwe witte kool Avanto. Dit is een vroeg soort wat ook nog goede bewaar eigenschappen heeft. Daarnaast staan de speciaal producten als Chioggia Guardsmark en Golden Eye op het veld.

Sakata nodigt alle geïnteresseerde mensen uit om een kijkje te komen nemen op het demoveld aan de Tolweg 13 bij het Vertify gebouw in Zwaagdijk Oost. Voor meer informatie over het assortiment kunt u ook terecht op de website of bij Roland (06) 11 16 30 74 en/of Linda (06) 20 80 58 21.

Deel dit bericht