Na de succesvolle edities eerder dit jaar, organiseert Rijk Zwaan van 18 september t/m 13 oktober weer de Open Field- en Hydroponic Demo, waarmee het thema Freshly Forward wordt voortgezet. Bekijk onze nieuwste innovaties en praat in onze nieuwe hydro demoruimte mee over belangrijke onderwerpen als glasselectie belichting en verschillende teeltsystemen. 

Prei, sla, babyleaf en bloemkool

Een van de blikvangers is het nieuwe indrukwekkende prei-assortiment: een compleet assortiment van winter tot nazomer en afgestemd op verschillende regio’s. Na jaren van toegewijde veredeling is Rijk Zwaan blij om deze nieuwe preirassen te kunnen presenteren. Ook brengt Rijk Zwaan tijdens de demo het ‘Defense’ label onder de aandacht. Defense rassen hebben belangrijke resistenties. In bloemkool tegen knolvoet en Fusarium in sla. Tijdens de open dagen introduceert en tonen de veredelaar  nieuwe babyleaf rassen – van babyspinazie, veldsla, rucola tot snijbiet – inclusief Nemesis RZ, het nieuwe rucolaras met een rode nerf. Ook staat er tijdens deze demo een Teenleaf High density proef – inclusief andijvie conceptrassen voor machinale oogst. Met twee nieuwe witte romanesco rassen voegen we nog meer kleur toe aan de kleurenlijn in bloemkool. 

Hoogtepunten in de hydroponic demo
De hydroponic demo in Dinteloord opent ook zijn deuren voor partners uit de versindustrie. Aan de telerskant wordt de hoge dichtheidsteelt voor het machinaal oogsten van losse blaadjes belicht. Tevens worden de nieuwste rassen uit het Crystalsla- en sandwichassortiment getoond. Met investeerders en kassenbouwers kan Rijk Zwaan in de nieuwe demoruimte over verschillende teeltsystemen, belichting en glasselectie voor kasprojecten sparren. De hydroponic demo loopt van 18 september t/m 6 oktober.

Biologische teelt


Tevens staan er een aantal mooie innovaties en concepten op het veld die geschikt zijn voor de biologische teelt. Denk aan interessante bleek- en knolselderijrassen en nieuwe brassica’s. Nieuwe slarassen met de bekende Knox™ eigenschap worden getoond en ook de mini-cos rassen zijn de moeite waard om te bekijken. De rassen voor biologische teelt zijn duidelijk herkenbaar in het veld aan het vlinder- of nct-logo. 

Rijk Zwaan demoveld

18 september – 13 oktober 2023 

Fijnaart & Dinteloord

Wilt u de demo bezoeken?
Maak dan een afspraak met uw teeltadviseur. Bezoek aan het veld, de hydrodemo of een combinatie van beide is alleen mogelijk na (online) aanmelding.

Deel dit bericht