Een van de gevolgen van de regels rond driftreductie is een slechtere bedekking. Immers grotere druppels zorgen voor minder drift en kleine druppels zorgen voor bedekking. Inmiddels zijn er een aantal technieken die de combinatie maken van driftvermindering en een goed bescherming. Eén daarvan is de toeppassing van Squall en de drifterkenning van Squall is onlangs uitgebreid met de combinatie van Squall en lucht-vloeistof mengdoppen.

Effectief

Het afgelopen seizoen is weer gebleken dat de ziektebestrijding steeds lastiger wordt. Er komen steeds minder middelen, met minder toepassingen en lagere doseringen. De uitdaging is om de middelen die er nog wél zijn effectiever te gebruiken. De hogere driftreductie eisen maken dit extra moeilijk: een dop met meer driftreductie geeft automatisch grovere druppels, die kaatsen makkelijker van het gewas af. Om de middelen ook met een hoge driftreductie effectief te gebruiken kan de hulpstof Squall ingezet worden. De hechtende en uitvloeiende werking zorgt voor meer middel op het gewas, zeker bij de grovere doppen. 

Win-win

Squall toegediend met de SideKick Pro, het injectiesysteem van Raven Precision, een stap extra in driftreductie leidt tot een hogere driftreductieklasse voor de bestaande techniek. Dat betekent dat 95% driftreductie kan worden gerealiseerd met een 90% dop met Squall injectie. Daarnaast kunnen 90% drift reductie middelen ook weer met een 75% dop (bv. Airmix 110-04) worden gespoten met Squall injectie. Dit geeft een fijnere druppel dan een 90% dop (en dus een betere bedekking). Daarbij geeft Squall nog extra stap in bedekking: een win-win situatie dus! Een extra toelating die Squall nu heeft is dat het ook met lucht-vloeistof mengdoppen een extra driftreductie stap geeft met injectie! De HTA / Airtec doppen gaan nu ook van 90% naar 95% driftreductie met Squall injectie. 

Deel dit bericht