Inmiddels organiseert agrarisch onderzoekscentrum Vertify voor de 9e keer deze kennisintensieve beurs. Een drie-daags evenement met 51 nationaliteiten en bijna 2.000 bezoekers die zoeken naar innovatieve mogelijkheden om zaad te versterken. Naast de beurs is er een uitgebreid lezingenprogramma over zaadverbetering en gewasbescherming. Aangrenzend aan de beursruimte liggen er proefvelden met een grote diversiteit aan rassen en variëteiten. 

Doorkijk

Voor geplante gewassen is de plantenkweker en de kwaliteit van de afgeleverde planten het meest zichtbare aspect van het uitgangsmateriaal. Toch is de kwaliteit van de afgeleverde planten voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van het zaad. Op Seeds meets Technology is te zien welke uitgebreide mogelijkheden er zijn om zaad te verbeteren. Voor de groenteteler is dit de mogelijkheid om de keten van uitgangsmateriaal te leren kennen en de interessante perspectieven te vertalen naar mogelijkheden voor de plantenkweker. Daarmee is bezoek aan Seeds meets Technology een doorkijk naar de toekomst. 

Proefveld

Op het proefveld laten de zaadbedrijven Tozer, Takii Europe en Germains nieuwe rassen en nieuwe gewassen zien.

Takii Europe

Het demoveld van Takii toont tijdens Seed mseets Technology, gealloceerd naast het restaurant, een breed spectrum aan experimentele, veelbelovende en favoriete groenterassen, onderstammen. Daarnaast laat Takii bezoekers kennis maken met een assortiment bloemenrassen die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor een succesvolle teelt van groenten en het type teler wat zich naast groente, ook richt op bloementeelt. 

Kool

Aanvoerder van Takii’s noviteitenlijst is dit jaar platte kool CROKII. CROKII is anders, en dat proef je! Fris, knapperig en zacht van smaak – heerlijk om als salade te verwerken. Ook noemenswaardig is GEPARD (TCA-576) F1. Een snelgroeiende, robuuste, uniforme witte kool voor de versmarkt, die op het veld een goede gezondheid en houdbaarheid laat zien. Witte kool STRUKTA F1, onze aanrader voor zuurkool- en saladeverwerkers, overtuigd in de praktijk veel telers die te maken hebben met hitte en droogte. De behoeften van ketenpartners staan centraal bij Takii. Daarom worden ook een aantal pre-commerciële en experimentele koolrassen getoond die zij graag toetsen aan uw wensen en behoeften. TCA-591 F1 is daar één van; een savooiekool die in zijn segment in commerciële proeven excelleert in vroegheid en kwaliteit!   

Wortellesieaaltjes

Op het demoveld laat Takii u ook kennis maken met ‘Ground Control’. Tagetes patula ‘Ground Control’ is speciaal door Takii ontwikkeld voor de teler die op de meest effectieve, rendabele én milieuvriendelijke manier schadelijke wortellesieaaltjes wil onderdrukken. ‘Ground Control’ helpt bij het reduceren van opbrengst- en kwaliteitsverlies van gewassen, bevordert de organische stofvoorziening, verbetert de bodemstructuur en levert bovengronds een waardevolle bijdrage aan de biodiversiteit.

Germains 

Abiotische stress

Tijdens SMT zal Germains een demonstratieveld hebben om de voordelen van Spinach goseed® te laten zien, een van de eerste oplossingen voor abiotische stress. 

Drones

Op de woensdag wordt gedurende drie momenten een demonstratie gegeven door Corvus Drones. Dit zijn kleine drones die in de kas vliegen en aanvullende ogen zijn van de tuinder en de teeltmanager. De inzet van deze drones levert inzicht in groeistadia, afwijkingen en onhebbelijkheden. De drone vliegt gestructureerd rond en maakt beelden die nagenoeg real time leiden tot een overzichtsbeeld voor de tuinder. 

Een bezoek aan Seeds meets Technology laat de mogelijkheden zien in de keten van veredelaar tot plantenkweker. Mogelijkheden die de aanleiding kunnen zijn voor creatieve invulling in de teelt van vollegrondsgroentegewassen. Daarnaast is een beurs altijd een netwerk evenement met kansen voor nieuwe contacten. Uitbreiding van het netwerk met partijen in de aanvoerketen van zaad, machines en techniek zal zeker leiden tot nieuwe inzichten.

Bezoek
Een bezoek aan het evenement is kosteloos. Aanmelden kan van tevoren via de QR code. Het volgen van de lezingen en symposia is tevens kosteloos, vooraf aanmelden via www.seedmeetstechnology.com/program is gewenst (vol is vol).

Openingstijden

Dinsdag 26 tot en met donderdag 28 september van 09.00 tot 17.00 uur.

Adres: Vertify, Tolweg 13, 1681 ND Zwaagdijk-Oost

info@seedmeetstechnology.com

Deel dit bericht