Vanaf 12 juni starten de jaarlijkse vroege demodagen van Rijk Zwaan. Net als tijdens de voorgaande edities, wordt de vollegronddemo in Fijnaart weer gecombineerd met onze Hydroponics Demo in Dinteloord. Ook kunt u weer rassen uit ons biologisch assortiment bekijken. Tegelijkertijd is Rijk Zwaan ook nog aanwezig op de GreenTech in Amsterdam!
De Hydroponics Demo loopt van 12 juni t/m 23 juni. De vollegronddemo loopt een weekje langer door, namelijk tot en met 30 juni. Hieronder een greep uit de hoogtepunten op de demo’s.

Nieuwe slarassen
Dit jaar vindt u op ons demoveld een groot vollegrondassortiment met natuurlijk weer een aantal interessante nieuwe slarassen. De moeite waard om te bekijken zijn de Knox™ijsbergslarassen Scandinas RZ en Evionas RZ en de Crunchy cos rassen Calesita RZ, Neurita RZ en Zikita RZ. En uiteraard ons zeer uitgebreide assortiment Salanova® en slatypes voor hoge dichtheidsplanting.

Biologisch assortiment – vertrouwde rassen en interessante nieuwkomers

In het biologische assortiment is Swingma RZ een interessant witte kool ras om te komen bekijken. Deze vroege kool is zeer geschikt voor de versmarkt en vroege convenience industrie. Op het demoveld staat ook spitskool Lincma RZ, een mooie, makkelijk groeiende spitskool. Interessant is ook ons nieuwe selderijras Girisha, dat sterk is tegen bladvlekkenziekte. Witte, groene en paarse bloemkool geven het demoveld een kleurrijk geheel. Ook romanesco zorgt dit jaar voor kleur op het veld. Nieuw in het assortiment is namelijk een witte variant. Dit assortiment zal in de toekomst verder uitgebreid worden.

Innovatie en kleur op de Hydroponics Demo 

Er is weer een groot assortiment op de hydroteeltdemo te zien. Zo zijn er enkele nieuwe Chrunchy types te bewonderen die lekker knapperig en friszoet van smaak zijn. Een krop hiervan heeft het uiterlijk van een Romeinse bindsla en het blad is net zo langwerpig en groen. De knapperige bite is afkomstig van de ijsbergsla.
Het kleurrijke ‘levende sla-concept Salanova® is uitgebreid met nieuwe rassen die geschikt zijn om als wholehead te telen en ook met rassen die uitstekend presteren op hoge dichtheid voor het loose leafy segment.

Van zaaien tot showen

Het realiseren van een mooi demoveld is een hele uitdaging waar veel werk in gaat zitten. Onze collega’s, zowel op kantoor als op het veld, steken veel tijd en energie in het aanleggen van een strak, uitnodigend demoveld waar onze rassen de show stelen en bezoekers van onder de indruk zullen zijn. In deze video nemen we u mee door het proces van zaaien tot showen.

Programma op maat

Er valt dus weer genoeg te bekijken en te ontdekken! Bovengenoemde highlights zijn uiteraard slechts een selectie. Wilt u de demo bezoeken? Maak dan een afspraak met uw teeltadviseur. Geef aan waar uw interesse naar uitgaat en dan maken we graag een programma op maat.

Samen werken aan hygiëne

Tijdens deze demodagen ontvangen wij bezoekers uit de hele wereld. Samen doen wij er alles aan om verspreiding van ziektes te voorkomen. Zo vindt u op ons demoveld ontsmettingsmatten. Wij vragen u om met schone schoenen naar het evenement te komen. Plastic overschoenen, laarzen en regenkleding stellen wij beschikbaar.

Programma

Rijk Zwaan

Deel dit bericht