Actueel onderzoek op het pootaardappelveld is het onderzoek naar de mogelijkheden van Transformer. Transformer is een bodemverbeteraar met een zeer effectief vermogen om de infiltratie, distributie en afvoer van irrigatiewater en regen in de bodem te verbeteren. Het overwint verschillen in bodemdichtheid en zelfs hydrofobe grond om de sprayoplossing door het bodemprofiel te verplaatsen.

Waterafstotend

Transformer zorgt er voor dat de ‘waterafstotendheid’ van gronddeeltjes vermindert. Daardor wordt de wateropname in de bodem verbeterd. Het water trekt beter de grond in en komt beter verdeeld in de bouwvoor terecht. Dat heeft effect in tijden van droogte maar ook in tijden van beregeningsoverschot. In dat geval zorgt Transformer voor een betere verdeling van het water en dat voorkomt natte plekken. 

In de proef op het pootaardappelveld wordt getoetst of toediening van Transformer inderdaad leidt tot meer tal of grovere sorteringen. Dit jaar is bij uitstek geschikt dus de verwachting is dat er in de loop van het najaar veel waardevolle informatie beschikbaar is over deze proef.llen…

Deel dit bericht