Witlof is gevarieerd, gezond en gemakkelijk. Dat is drie keer de kernboodschap in de nieuwe witlofcampagne die 27 september is gelanceerd. De terugkerende kreet en ook de naam van de campagne is ‘En óf je witlof lust’. En deze pay-off gaat op heel veel plaatsen terugkomen.

Wens

Tijdens het witlofplatform van maart 2022 is de wens geuit om te werken aan een promotiecampagne voor witlof. De gedachten rond deze campagne zijn verzameld en beoordeeld door een werkgroep ingevuld vanuit de afzetorganisaties en de niet gebonden telers. De eerste stap van deze werkgroep was een verkenning van de consumptie uitgevoerd door studenten van HBO Windesheim in Zwolle. Met de resultaten van deze verkenning is gezocht naar een PR bureau die een passende invulling kon geven aan de resultaten. Uiteindelijk is Crispy Concepts uit Panningen de partij geweest om een campagne voor witlof op te zetten.

Smakelijk

De campagne ‘En óf je witlof lust’ richt zich op consumenten die in de gezinsfase zit waarin consumptiepatronen veranderen. Daarbij wordt social media ingezet om de boodschap over te brengen. Maar de boodschap staat niet op zichzelf. Om gevarieerd, gezond en gemakkelijk waar te maken moet de potentiële consument ook weten hoe dat moet. Een veelheid van gerechten die steeds verder uitbreidt met smakelijke foto’s zijn te vinden op www.witlof.nl

Aandacht

De campagne leunt weliswaar op social media maar dat is niet de enige dragende factor ook de witloftrekkers en pennentelers moeten een steentje bij dragen om witlof onder de aandacht te brengen. Daarvoor zijn diverse pakketten beschikbaar met foto’s recepten en herkenbare tassen. 

De campagne is naast de digitale wereld zichtbaar achter op een viertal vrachtauto’s. Meer dan levensgroot zijn de fotomodellen die witlof aanprijzen te zien. 

Met de opzet en realisatie van de witlofcampagne laat de witlofsector zien dat ze gezamenlijk met alle Nederlandse handelshuizen en vrije telers in staat zijn om samen te werken. Een goed voorbeeld van de nieuwe collectiviteit op basis van vrijwilligheid. De campagne wordt volledig privaat gefinancierd. Daarbij dragen 22 witloftrekbedrijven de grootste helft bij. 26 sponsoren uit alle lagen van de witlofketen hebben zich financieel verbonden aan de campagne.

Deel dit bericht