Van de Grond brengt achtergronden en waardeert vakmanschap voor de teelt van uien.
Alle relevante actuele informatie over (de teelt van) uien vindt u gebundeld hier!
Minder risico, meer plezier en volop ondernemen
Klaas Schenk kromp met zijn pootgoedareaal van 40 naar 8 ha. Tegelijkertijd schakelde hij om naar een compleet nieuw teeltsysteem dat hem…
Lees verderEerste valse meeldauwresistente zaaisjalot
Na jarenlange veredeling introduceert Bejo/De Groot en Slot de eerste valse meeldauwresistente zaaisjalot: Innovator, een hybride ras voor de lange dag gebieden…
Lees verderVochtvoorziening uit de ondergrond door spitten
De Sint-Felixvloed van Noord-Beveland vond plaats in 1530. De afzettingen achter de dijkdoorbraken tijdens de Sint-Felixvloed zijn nog steeds te zien. Michael…
Lees verderBehoud productkwaliteit én besparen door condensdrogen
Al een aantal jaar geleden signaleerde ENGIE dat de conventionele koel- en bewaartechnieken niet meer toereikend waren om de veranderende weersomstandigheden het…
Lees verderOndersteuning bij duurzaamheidsvraagstukken
Sinds afgelopen december is Van De Grond samen met zusje Vollegrondsgroente.netgecertificeerd als adviesorganisatie voor adviseren op gebied van duurzame en weerbare teeltsystemen. Dat betekent…
Lees verderVragen over teelt van plantuien
“We zitten vast aan kengetallen waarvan we niet weten waar die vandaan komen.” Gekke conclusie in een gesprek met Gauke kuiken van…
Lees verderWortelknobbelaaltjes vragen aangepast bouwplan
Wortelknobbelaaltjes vragen aangepast bouwplan In de pootaardappelteelt is problematiek met aaltjes een bekend gegeven. Hoewel de meeste pootgoedtelers nooit een valplek door…
Lees verderOnkruid bestrijden met elektriciteit
Voor de beheersing van onkruid zijn inmiddels vele alternatieven als vervanging van chemische middelen. De diversiteit van het aantal schoffelapparatuur laat vooral…
Lees verderBodem in kaart met Topsoil Mapper
Op de open dag op 10 september is de Topsoil Mapper te zien. De Topsoil Mapper brengt de bodem in kaart tot…
Lees verderGeen octrooi op planteigenschappen
Vrijdag 14 mei 2020 heeft de Grote Kamer van Beroep van het Europees OctrooiBureau (EOB) uitspraak gedaan in zaak G 3/19 waarbij…
Lees verderInsectenbestrijding in het voorjaar
Er zijn in 2020 verschillende manieren om insecten te bestrijden. Voor het voorjaar zijn de belangrijkste twee insecten de bonenvlieg en de…
Lees verderTrips onderzoek
De beheersing van trips is de afgelopen jaren een hoofdbreker geweest in de uienteelt. De toename van de druk maar ook de…
Lees verderDruppelirrigatie: vaker kleinere hoeveelheden geven
Afgelopen jaar was het eerste jaar van het Uireka druppelirrigatieonderzoek; verkennende UIKC-proeven in 2019 hadden al laten zien dat met druppelirrigatie een…
Lees verderTrips: moeilijk te beheersen
Tripsschade komt in veel gewassen voor. Schade is op verschillende manieren in de hand te houden, al blijkt het in de praktijk…
Lees verderWaarschuwing systemen tegen koprot
Binnen Uireka is afgelopen jaar op twee manieren onderzoek gedaan naar Koprot. Het effect van drogen op koprot is in ‘v/d Grond’…
Lees verderN gift in relatie tot opbrengst
‘Verhogen van de N gift leidt tot een hogere opbrengst.’ Dat is een veronderstelling die in de praktijk van de uiten teelt…
Lees verderGefundeerde rassenkeus
Dit is het moment in het jaar om na te denken over nieuw uienrassen voor de teelt van 2020. Dankbare hulp daarbij…
Lees verderNieuwe regels rond driftreductie
Tekst hieDat wetgeving verandert lijkt wel onderdeel te zijn van de huidige maatschappij waarbij regering zich zo veel mogelijk aanpast aan allerlei…
Lees verder