Scholingsadviseur vollegrondsgroente en aardbeien
Sinds april 2015 werkt Hans Schilder als scholingsadviseur in opdracht van de Sectorcommissie Open Teelten als scholingsadviseur akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt. Aardbeien en…
Lees verderGeen blauwdruk voor de toekomst
“De Boerderij van de toekomst is geen blauwdruk voor de toekomst.” Onderzoeker Pieter de Wolf van de WUR kan als geen ander…
Lees verderNatuurlijke afweer door planten
Een kieviet rent weg als er een vos aan komt. Als een luis of een trips een plant benadert kan de plant…
Lees verderGerobotiseerde onkruidbestrijding steeds meer praktijkrijp
Op demodag robotisering afgelopen oktober maakte ruim 100 bezoekers kennis met autonome, camera- en gps-gestuurde machines. Ook was er aandacht voor lastig…
Lees verderVollegrondsgroente telers zijn zelfbewust
Door de fusie van de telersverenigingen Van Nature en Best of Four tot Oxin Growers is een goede reden voor een interview….
Lees verderSamen met scholen experimenteren in de praktijk
Samenwerking met scholen en experimenteerruimte voor nieuwe duurzame beheersmaatregelen. Dat is de samenvatting van het project Greenfield dat onlangs is aanbesteed aan…
Lees verderOndiep ploegen met resultaat
De bodem is de basis voor een optimale plantengroei. De aandacht voor bodembewerking is dan ook niet zo vreemd. Een recente ontwikkeling…
Lees verderTip: aardvlooien
In het voorjaar zodra de temperatuur stijgt komen deze kevertjes na overwintering onder droge omstandigheden uit de grond. Eind mei begin juni…
Lees verderBodemweerbaarheid is niet eenvoudig
Een goede bodem is belangrijk. Een waarheid als een koe en tegelijkertijd een dooddoener. Want wat is dan een goede bodem? In…
Lees verderNieuwe start voor Praktijkcluster AGRO
Onlangs vond de feestelijke aftrap van CIV Groen plaats in de KAS te Woerden. In de Centra voor Innovatief Vakmanschap (CIV Groen)…
Lees verderVijf soorten biostimulanten
Vijf soorten biostimulanten Biostimulanten, bodemverbeteraars, -conditioners, specifieke aanvalsstoffen, natuurlijke verdedigingsmiddelen, activeringsstoffen voor de immuniteitssystemen van planten etc. De lijst van namen en…
Lees verderSpuittechniek in 2020
Dat wetgeving verandert lijkt wel onderdeel te zijn van de huidige maatschappij waarbij regering zich zo veel mogelijk aanpast aan allerlei belangengroepen….
Lees verderKenniscafé jongeren in familiebedrijven
Twaalf jonge telers kwamen bijeen op dinsdag 28 januari op de bijeenkomst jonge telers in familiebedrijven. Deze avond vond plaats bij tulpenteler…
Lees verderZonale beoordelingen van gewasbeschermingsmiddelen
Vanaf 14 juni 2011, is de Europese verordening voor gewasbeschermingsmiddelen van toepassing in alle lidstaten. Zonale beoordeling en wederzijdse erkenning zijn belangrijke…
Lees verderRUB-middelen onder Europese regelgeving
Alle gewasbeschermingsmiddelen en biociden moeten worden beoordeeld of ze veilig kunnen worden gebruikt. Dit gebeurt volgens Europese verordeningen. In Nederland zijn nog…
Lees verder‘Teelt de grond uit’ draait door
Innoverende tuinders kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken van overheid, ketenpartijen en banken. Deze partijen belemmeren door hun houding…
Lees verder