Van de Grond brengt achtergronden en waardeert vakmanschap voor de teelt van pootaardappelen.
Alle relevante actuele informatie over (de teelt van) pootaardappelen vindt u gebundeld hier!
Flexibele kluiten- en loofscheider
Flexibele kluiten- en loofscheider Een van de opvallende machines op de pootaardappel veld dag was de egelband van Mechatec. Het bijzondere van…
Lees verderArbeidsverlichting is ons doel met de robot Harvey.one
Sloots Agri is een vermeerderingsbedrijf die nieuwe aardappelrassen ontwikkeld in Eenrum (Groningen). Het bedrijf welke gerund wordt door Roelof Sloots en zijn…
Lees verderOverzichtsgids met ‘groene middelen’
In de toekomst zullen we de gewasbescherming moeten uitvoeren met ‘groene middelen’. De visionairs die pretenderen de toekomst te kunnen voorspellen, schetsen…
Lees verderStikstofmeststof bespaart energie van de plant
Bemesting gebeurt niet altijd met mineralen in de vorm waarvan de plant het meest profiteert. Planten stoppen energie in het omzetten van…
Lees verderLuisbeheersing
De beheersing van virusziekten leunt voor het grootste deel op de inzet van minerale olie. Dat bleek op de pootaardappeldag in de…
Lees verderBemesting onderzoek
Drijfmest Met de beperkingen in aanvoer van fosfaat en stikstof wordt bemesting een steeds essentiëler thema in de teelt van pootaardappelen. Daar…
Lees verderOnderzoek naar virusoverdracht
Virus overdracht door luizen is waarschijnlijk het belangrijkste teeltthema in de pootaardappelteelt. Het is dan ook niet voor niets dat er op…
Lees verderPrecisietechnologie en pootaardappelen: meten is weten
De ene aardappel is de andere niet. En groter is niet altijd beter. Zéker niet als het gaat om pootaardappelen. Met behulp…
Lees verderNateelt loofdoding
Met het wegvallen van Reglone is er nogal wat verandert in loofdoding. Er zijn diverse manier om loof te doden zowel mechanisch…
Lees verderPrecisiespuittechniek
Iedere revolutie heeft een technische oorsprong. Als we naar een revolutie van het landbouwsysteem onderweg zijn dan zal de beschikbare techniek een…
Lees verderThe Potato Valley versterkt pootaardappelketen
“We hebben ‘dwarsdenkers’ nodig. Mensen die ongebruikelijke verbindingen kunnen leggen en niet vast zitten in bestaande structuren.” Hiske Galema, directeur van The…
Lees verderDrogen zonder externe warmtetoevoeging: minder energiekosten
Pootaardappelen jaarrond op kwaliteit bewaren kan met zowel mechanisch koelen als condensdrogen. Maar deze duurzame en energiezuinige technologieën hebben nog één ding…
Lees verderRobotisering vraagt praktijkervaring
Als er één ding duidelijk is gemaakt op de robotdag afgelopen 7 oktober dan is dat het gegeven dat er vele richtingen…
Lees verderKennisdeal Akkerbouw en Vollegrondsgroente gaat innovatie versnellen
Laat kennis werken! Dat is de boodschap van de Kennisdeal Akkerbouw en Vollegrondsgroente, die op dinsdag 31 mei werd gelanceerd tijdens de…
Lees verderErwinia levenscyclus en besmetting
Erwinia is in de pootaardappelteelt een ziekte die nog regelmatig voorkomt en waarbij de beheersing de nodige inspanning vraagt. In dit artikel…
Lees verderZiekzoekrobot
Een robot die net zo goed selecteert als de NAK keurmeester dat doet. Dat is het doel van de zoektocht naar vergaande…
Lees verderGroei keer 10
Onder de oppervlakte gebeuren dingen die niet zichtbaar zijn maar grote gevolgen zullen hebben op ons handelen. Tijdens de bladgewassendag op 30…
Lees verderSuikerbieten tegen Chitwoodi
Een verhaal over over bieten in het hoofdstuk pootaardappelen. Het lijkt vreemd in het geval van het ras Redukto van SESVanderHave is…
Lees verderEigen agenda van de Pootaardappelacademie Flevoland
“Voeten op de grond” typeert Harrie Vreman de aanpak van Pootaardappelacademie in Flevoland. Vreman is de begeleider van de activiteiten van de…
Lees verderEigen agenda van de Pootaardappel academie Flevoland
“Voeten op de grond” typeert Harrie Vreman de aanpak van Pootaardappelacademie in Flevoland. Vreman is de begeleider van de activiteiten van de…
Lees verderPootaardappel academie Friesland/Groningen trekt eigen plan
Pootaardappelacademie Friesland/Groningen trekt eigen plan De Pootaardappelacademie blijkt ondanks het wegvallen van de diverse subsidies toch te beklijven. Weliswaar in iedere regio…
Lees verderQms bladsapanalyse
“Door QMS bladsapanalyse worden we als adviseur gedwongen de diepte in te gaan.” Roelof Naber van Delphy benoemt een bijvangst bij het…
Lees verderPootaardappel academie Friesland/Groningen trekt eigen plan
De Pootaardappelacademie blijkt ondanks het wegvallen van de diverse subsidies toch te beklijven. Weliswaar in iedere regio op een andere wijze maar…
Lees verderPootaardappel academie en project Virus en Vector
Virussen vormen een belangrijk (kwaliteits)probleem in diverse gewassen, omdat ze daarin vaak tot opbrengst- en kwaliteitsverlies leiden. Bij consumptie- en zetmeelaardappelen ontstaan…
Lees verder- « Vorige
- 1
- 2
- 3
- Volgende »