Van de Grond brengt achtergronden en waardeert vakmanschap voor de teelt van ijsbergsla en andere bladgewassen.
Alle relevante actuele informatie over (de teelt van) sla vindt u gebundeld hier!
Overpopulatie van ganzen
Een streefcijfer van 15.000 en een telling van 118.000. Dat betekent dat er meer dan 90% reductie moet plaatsvinden. Dit zijn cijfers…
Lees verderBetere opname van middel
Een spuitspoor waarin de druppels herkenbaar zijn en een spoor waarin geen druppels te zien zijn. Bart Wezenberg van GreenA toont een…
Lees verderActuele informatie in de gewasbeschermingsgids vollegrondsgroente en akkerbouw
Wat zijn de actuele toelatingen in mijn gewas? Een vraag die regelmatig naar voren komt in de bijeenkomsten van Van de Grond…
Lees verderBladvoeding vraagt specifieke kennis
“We moeten wel even de laarzen aan doen”, zegt Lando van Doorn van Soiltech. Geen rare opmerking voor een bedrijf dat een…
Lees verderDoorkijk naar de toekomst van sensoren
“Bij het juiste gebruik van waarschuwingssystemen kunnen behoorlijke hoeveelheden gewasbeschermingsmiddelen worden bespaard.” is de volle overtuiging van Erno Bouma. Dat techniek meer…
Lees verderRijk Zwaan demodagen
Vanaf 12 juni starten de jaarlijkse vroege demodagen van Rijk Zwaan. Net als tijdens de voorgaande edities, wordt de vollegronddemo in Fijnaart…
Lees verderDoden van houtduif, zwarte kraai, ekster en kauw per direct verboden!
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben 16 mei jl. besloten dat het doden van onder meer de houtduif, zwarte kraai, ekster en kauw…
Lees verderAeres studenten bezoeken bloemkoolteelt
De grootste bedreiging voor de akkerbouw en vollegrondsgroente is niet duurzaamheid of regelgeving. Dat zijn uitdagingen. De grootste uitdaging is continuïteit in…
Lees verderRegistreer uw verjaagacties in FaunaSpot!
Het is belangrijk dat, naast de jager, ook de grondgebruiker de acties om faunaschade te voorkomen registreert in FaunaSpot. Via de FaunaSpot-app…
Lees verderUpdate Fauna in Evenwicht
In oktober 2021 is het project Fauna in Evenwicht van start gegaan. Doel: inzicht krijgen in succesvolle aanpakken om gewasschade door wild te voorkomen…
Lees verderSubstraatloos teeltsysteem voor ter plekke gezaaide gewassen
In het Europees Interregproject Hy4Dense werken Belgische, Engelse en Nederlandse onderzoekers samen met als doel de ontwikkeling van een – bij voorkeur…
Lees verderMechanische onkruidbestrijding in de rij
Een kiemend onkruidplantje van ongeveer twee cm verdwijnt. Mark Reiling van de Saxion Hogeschool toont het werkend principe van één van de…
Lees verderOogstwagens op rupsonderstellen worden populairder
Oogstwagens op rupsonderstellen worden populairder Het weer wordt in Nederland vanwege de klimaatverandering steeds extremer. Dat merken de telers ook. Tijdens de…
Lees verderVollegrondsgroenteSmart.net
Word onderdeel van het VollegrondsgroenteSmart.net Maak gebruik van de Fieldmate sensor en word onderdeel van het VollegrondsgroenteSmart.net Na een succesvolle proefperiode in 2021 hebben Vollegrondsgroente.net en…
Lees verderTechniek als vervanger voor arbeid
“De beschikbaarheid van arbeid is het grootse probleem voor de vollegrondsgroenteteelt. En daar wil ik oplossingen voor bieden.” Martin Hulzebos van Agri…
Lees verderOverzichtsgids met ‘groene middelen’
In de toekomst zullen we de gewasbescherming moeten uitvoeren met ‘groene middelen’. De visionairs die pretenderen de toekomst te kunnen voorspellen, schetsen…
Lees verderBouwen aan een vernieuwd teeltsysteem voor bladgewassen
Het topsectorprogramma ‘duurzame teelt van bladgewassen en selderij’ is bezig met het derde jaar. op de bladgewassendag eind september liet Ingrid Commandeur…
Lees verderGeautomatiseerde carrouselplanter
Een gerobotiseerde plantunit opbouwen op een bestaande halfautomatische planter. Dat is het eenvoudige idee van Transplanting services. Rob Tolenaars en Peter van…
Lees verderBladycol
Baldgewassentelers werken samen in het bladgewassencollectief Bladycol
Lees verder10 rijen automatisch planten
Automatisch broccoli planten met Ferrari Futura. 10 rijen breed.
Lees verderFerrari automatisch plantmachine
De eerste rijtjes broccoli geplant met Ferrari automatische plantmachine. Leverancier Mechanisatiebedrijf Nanne Kooiman.
Lees verderStevig acryldoek
Het oprollen van vervroegingsdoek leidt te vaak tot gaten en scheuren”. En dat betekent in de praktijk meestal weggooien en nieuwe kopen. Rob…
Lees verderFauna in Evenwicht van start
Onlangs is de POP EIP subsidie aan “Fauna in Evenwicht” verstrekt. De laatste jaren neemt gewasschade door wild toe. Het ecosysteem is…
Lees verderStrategische inzet middelen bepaalt succes rupsenbestrijding
Afgelopen jaren bleek dat ieder jaar een wisselend beeld geeft van de rupsendruk voor de meeste kooltelers in Nederland. Bij een lage…
Lees verder- « Vorige
- 1
- 2
- 3
- Volgende »