Van de Grond brengt achtergronden en waardeert vakmanschap voor de teelt van bloemkool.
Alle relevante actuele informatie over (de teelt van) bloemkool vindt u gebundeld hier!
Overpopulatie van ganzen
Een streefcijfer van 15.000 en een telling van 118.000. Dat betekent dat er meer dan 90% reductie moet plaatsvinden. Dit zijn cijfers…
Lees verderBetere opname van middel
Een spuitspoor waarin de druppels herkenbaar zijn en een spoor waarin geen druppels te zien zijn. Bart Wezenberg van GreenA toont een…
Lees verderActuele informatie in de gewasbeschermingsgids vollegrondsgroente en akkerbouw
Wat zijn de actuele toelatingen in mijn gewas? Een vraag die regelmatig naar voren komt in de bijeenkomsten van Van de Grond…
Lees verderBladvoeding vraagt specifieke kennis
“We moeten wel even de laarzen aan doen”, zegt Lando van Doorn van Soiltech. Geen rare opmerking voor een bedrijf dat een…
Lees verderDoorkijk naar de toekomst van sensoren
“Bij het juiste gebruik van waarschuwingssystemen kunnen behoorlijke hoeveelheden gewasbeschermingsmiddelen worden bespaard.” is de volle overtuiging van Erno Bouma. Dat techniek meer…
Lees verderRijk Zwaan demodagen
Vanaf 12 juni starten de jaarlijkse vroege demodagen van Rijk Zwaan. Net als tijdens de voorgaande edities, wordt de vollegronddemo in Fijnaart…
Lees verderDoden van houtduif, zwarte kraai, ekster en kauw per direct verboden!
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben 16 mei jl. besloten dat het doden van onder meer de houtduif, zwarte kraai, ekster en kauw…
Lees verderAeres studenten bezoeken bloemkoolteelt
De grootste bedreiging voor de akkerbouw en vollegrondsgroente is niet duurzaamheid of regelgeving. Dat zijn uitdagingen. De grootste uitdaging is continuïteit in…
Lees verderRegistreer uw verjaagacties in FaunaSpot!
Het is belangrijk dat, naast de jager, ook de grondgebruiker de acties om faunaschade te voorkomen registreert in FaunaSpot. Via de FaunaSpot-app…
Lees verderUpdate Fauna in Evenwicht
In oktober 2021 is het project Fauna in Evenwicht van start gegaan. Doel: inzicht krijgen in succesvolle aanpakken om gewasschade door wild te voorkomen…
Lees verderMeer oogst van hetzelfde areaal
Even met de neus in de cijfers duiken levert vernieuwde inzichten op. Tijdens de kooldag van Bejo Zaden afgelopen december toonde exportmanager…
Lees verderKool in Europa
Een kijkje over de grens is altijd leerzaam en meestal nuanceert dat de eigen problemen. Op de kooldag van Bejo afgelopen december…
Lees verderMechanische onkruidbestrijding in de rij
Een kiemend onkruidplantje van ongeveer twee cm verdwijnt. Mark Reiling van de Saxion Hogeschool toont het werkend principe van één van de…
Lees verderWerkbezoek gedeputeerde Ilse Zaal aan Duurzaam Bloemkool R&D project
Een werkbezoek over het project Duurzame Bloemkool vond begin september plaats bij bloemkoolteler Wim Reus in Hem. Tijdens de bijeenkomst werd onder…
Lees verderOogstwagens op rupsonderstellen worden populairder
Oogstwagens op rupsonderstellen worden populairder Het weer wordt in Nederland vanwege de klimaatverandering steeds extremer. Dat merken de telers ook. Tijdens de…
Lees verderVollegrondsgroenteSmart.net
Word onderdeel van het VollegrondsgroenteSmart.net Maak gebruik van de Fieldmate sensor en word onderdeel van het VollegrondsgroenteSmart.net Na een succesvolle proefperiode in 2021 hebben Vollegrondsgroente.net en…
Lees verderTechniek als vervanger voor arbeid
“De beschikbaarheid van arbeid is het grootse probleem voor de vollegrondsgroenteteelt. En daar wil ik oplossingen voor bieden.” Martin Hulzebos van Agri…
Lees verderToename knolvoet een groot probleem
Knolvoet (Plasmodiophora brassicae) is een van de belangrijkste ziekten van kool. De ziekte komt al sinds de middeleeuwen voor in Europa. In…
Lees verderOverzichtsgids met ‘groene middelen’
In de toekomst zullen we de gewasbescherming moeten uitvoeren met ‘groene middelen’. De visionairs die pretenderen de toekomst te kunnen voorspellen, schetsen…
Lees verderGeautomatiseerde carrouselplanter
Een gerobotiseerde plantunit opbouwen op een bestaande halfautomatische planter. Dat is het eenvoudige idee van Transplanting services. Rob Tolenaars en Peter van…
Lees verderBovengronds uitrijden van vaste mest
“Als de vaste mest op het land blijft liggen in plaats van de mest onder te werken, dan ontstaat er een betere…
Lees verderTeler in beeld
Peter Appelman over investeren in de bodem. Biodivers Perspectief.
Lees verder- « Vorige
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »